28 april 2013
17:00

K-VIF/Källby IF

Referat: Gullspång/Hova/Weimer - K-VIF/Källby IF

En säsong kan väl knappast börja bättre än 3 poäng på bortaplan mot fjolårets tabelltrea? Jo, faktiskt... För inte nog med att vi vinner matchen och får med oss 3 poäng hem, vi fullständigt krossar Gullspång/Hova/Weimer med hela 0-10 (0-3)!
Vi åker till Hova med fokus på att försöka kriga till oss minst ett poäng, då vi minns fjolårets premiär då vi fick stryk mot just Gullspång/Hova/Weimer med 6-1... Vi pratar innan match om vikten att jobba tillsammans som ett lag, kämpa och slita för varandra från första sekund till sista. Redan i matchens inledning sätter vi en hög press och stressar G/H/W till enkla misstag vilket leder till att vi etablerar ett spel och ett tryck på deras planhalva. Därför kommer inte ledningsmålet i den 8:e minuten som någon större överraskning, och det är fjolårets skyttedrottning Jennie Dahlkvist som får inleda målskyttet, 0-1. Bara minuten senare ökar vi på till 0-2, då genom Hanna Bengtsson. Vi fortsätter att pumpa på mot G/H/W's straffområde och har bud på ytterligare mål. Men istället för att utöka vår ledning så blir vi något bekväma och G/H/W lyckas komma in i matchen lite och vaskar även fram någon målchans. Men det hinner inte bli någon darr i matchen, för i den 30:e minuten ökar vi på vår ledning till 0-3 genom Hanna Bengtssons andra mål för dagen. 0-3 blir även halvtidsresultat.
I paus pratar vi om att inte slappna av och tro att segern redan är klar, en match varar i 90 minuter inte 45! Men de inledande minuterna av andra halvlek visar att det inte fanns någon fog för oro över att vi skulle bli bekväma. Under de inledande 15 minuterna hinner vi utöka vår ledning till hela 0-6 genom Martina Andersson och Jennie Dahlkvist x2. När Emelie Larsson sedan gör 0-7 i minut 70 tillåter vi varandra på kanten att bara slappna av och njuta över faktumet att vi leder på bortaplan med 7-0 i seriepremiären. Men de på planen slappnar inte av för det, utan fortsätter att skapa målchanser. Och allra hetast är Jennie Dahlkvist som på den avslutande kvarten hinner med att göra ytterligare tre mål och fastställer slutresultatet till hela 0-10!

Givetvis förtjänar hela laget stort beröm för insatsen! Att vinna premiären med 0-10 är ju såklart mycket bättre än vad vi ens vågat drömma om! Nu njuter vi att detta i ett par dagar, sedan laddar vi om för att möta Jula BK hemma på Eolsborg i Källby på söndag 5/5. Ett Jula BK som även de vann sin premiär stort, 8-2 mot Norra Fågelås. Serien är lång och många tuffa och svåra matcher återstår, men vi hade ju knappast kunnat få en bättre start!?
Stort beröm till hela laget, men ett extra omnämnande till några spelare. Jennie Dahlkvist står för hela 6 mål och visar att målformen från ifjol inte dalat iallafall... Annelie Johansson och Jessika Olsson svarar för riktigt starka insatser på innermittfältet, vinner mycket boll och är en stark bidragande orsak till vårt stora bollinnehav matchen igenom. Emelie Larsson gör en mycket bra match på yttermittfältet och svarar bl.a. för ett makalöst fint förarbete till Martina Anderssons 0-4-mål. Men framförallt var detta en grym styrkedemonstration av LAGET Kinne-Vedum/Källby! Mycket bra töser!